8.5.2020. петак
Српски језик- - „Од пашњака до научењака“ (одломак), Михаило Пупин
|
Прати наставу на РТСу.
Записуј са табле и ради анализу према
упутствима наставнице.
У Читанци на странама
192,193 и 194 налази се текст „Од
пашњака до научењака“ (одломак) који је написао наш велики научник.
1.Смисли два питања
која би поставио Михајлу Пупину да имаш прилику са њим да разговараш и запиши
их?
2. У даљем разговору
са научником представи му неки свој изум којим ћеш задужити човечанство и
уписати се у историју.Ради на две слободне
стране које ћеш сликати једним снимком.
3.Нацртај карикатуру (на
шаљив начин истакни детаљ са лица, тела,
тако да и даље личи на научника), насликај
Михајла Пупина. Можеш
да направиш стрип у четири слике чији садржај ти осмислиш. Да видиш слику
научника:
Ради на посебном папиру
(не у свесци) тако да записано или нацртано буде обухваћено једним симком и
могу да читам лако (уредно написано)
Математика - Израчунавање површине правоугаоника
|
Прати наставу на РТСу.
Записуј са табле и ради према упутствима наставника-це.
1.Дате
мере претвори у тражене мерне јединице:
80dl = ___
cl 600 L = ___ hl
20 cl = ____ dl
10 hl = ____ L
200 cl = ___ L 10
godina = _____ meseci
5 vekova = _____ godina 2 godine = _____ dana
4 h = ____ min 7cm
6mm = _____ mm
9m1dm = ____ dm
12dm 4cm = ____ cm
3m 60cm = ___ dm 2hl 48 l = ____ l
7dl 9cl = ____ cl 5L 2dl = ____ cl 3L 7dl = ____ dl
Музичка култура/ -
У Милице, народна песма
|
Прати наставу на РТСу. Записуј са табле и ради
према упутствима наставнице.
Запиши речи песме у
свеску.Ово је песма коју ћемо учити да свирамо.
Ovo
Физичко васпитање /
Здравствено васпитање: Здрава исхрана за школарце
|
Вежбај са наставницима. Труди се да радиш најбоље што можеш.
Повратна информација/ Математика
80dl = 8 l
600 L = 6 hl 20 l = 200 dl 10 hl = 1000
L 200 l = 2 hl
10 godina = 120 meseci
5 vekova =500 godina 2 godine = 730 dana 4 h =240 min
7cm 6mm = 76
mm 9m1dm = 91 dm 12dm 4cm =124 cm 3m 60cm =36
dm
2hl 48 l = 248 l 7dl 9 dl = 79 dl 5L 2dl
= 52 dl 3L 7dl = 37 dl
Нема коментара:
Постави коментар