субота, 13. јун 2015.

TABELA BESPLATNIH PROGRAMA ZA VREME LETNJEG RASPUSTA 2015.

Tabela besplatnih programa za vreme letnjeg raspusta
preuzeto    http://www.detinjarije.com/tabela-besplatnih-programa-za-vreme-letnjeg-raspusta/

Sekretarijat za sport i omladinu je ove godine obezbedio besplatan programski sadržaj za učenike osnovnih i srednjih škola za vreme trajanja letnjeg raspusta.
Kroz subvencije sportskim centrima i sportskim organizacijama, u ponudi je preko 40 programskih sadržaja. Cilj realizacije programa letnjeg raspusta jeste da se kroz besplatne sportske sadržaje uključi što veći broj dece u sportske aktivnosti, razvijanje ljubavi prema sportu, zdravim načinima života i aktivnom provođenju slobodnog vremena.
Na konkursu, koji je sproveo Sekretarijat za sport i omladinu, prihvaćeni su isključivo programi u koje su aktivno uključena stručna lica koja će na adekvatan način raditi sa decom. Posebna pažnja posvećena je programima kojima je omogućeno deci sa posebnim potrebama da se aktivno uključe u sportske programe, a podjednako i učenicima sa teritorije svih 17 opština da koriste besplatne sadržaje.
Sportsko-rekreativni programi realizovaće se u sledećim centrima: Centar za kulturu i sport „Šumice”, JP za upravljanje poslovnim prostorom – Poslovni centar Rakovica, JP Sportsko-poslovni centar „Novi Beograd”, JP „Surčin”, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Sportski centar „Olimp”, Gradski centar za fizičku kulturu.
Škole plivanja i usavršavanja tehnike plivanja: Sportski centar „Olimp”, Sportsko-rekreativno obrazovni centar ,,Vračar”, Gradski centar za fizičku kulturu, Sportsko-rekreativni centar „Ljubomir Ivanović Gedža”, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Savez školskih društava za fizičku kulturu opštine Čukarica, Savez za rekreaciju i fitnes Beograda, Plivački klub „Junior sport”, Fitnes klub „Tonus”, Plivački klub ,,Termoelektrana Kolubara”.
Škole vaterpola: Akcionarsko društvo kulturno-sportski centar „Pinki – Zemun”, Javno preduzeće Sportsko-poslovni centar „Novi Beograd”, JP,, Ada Ciganlija”, Ustanova za fizičku kulturu Sportsko-rekreativni centar „Tašmajdan”, Plivački klub „Junior sport”.
Škola košarke, atletike, stonog tenisa, gimnastike, odbojke, odbojke na pesku, malog fudbala, fitnesa, borilačkih veština, kajaka i kanu: Centar za kulturu i sport „Šumice”, JP za upravljanje poslovnim prostorom – Poslovni centar Rakovica, USC „Voždovac”, JP ,,Ada Ciganlija”, Nautički klub „Beograd”, Kanu kajak klub „BSK” Borča.
Kao i svake godine, beogradski sportski centri („Tašmajdan”, Zavod za sport i medicinu sporta RS – „Košutnjak”, Zvezdara–Olimp, Mladenovac, Novi Beograd i Banjica) u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu omogućiće jedan dan u sedmici (sreda) besplatno korišćenje bazena učenicima osnovnih i srednjih škola u Beogradu, tokom celog letnjeg raspusta.
Kako bi se obogatio programski sadržaj, Grad Beograd je ove godine potpisao protokol o saradnji sa Udruženjem „Sportske igre mladih”.
Cilj „Sportskih igara mladih” jeste okupljanje što većeg broja dece i mladih iz Srbije, kako bi druženjem kroz sport i zabavu, zajedno sa mladima iz regiona, razvijali svoje društvene vrednosti čime bi izbegli breme vremena u kom živimo, a koje u velikom broju ima negativni trend droge, nasilja i svih vrsta intolerancije. Dečaci i devojčice osnovnoškolskog uzrasta Srbije mogu da se prijave putem sajta www.igremladih.rs i učestvuju u nekoj od 10 sportskih disciplina iz programa „Sportskih igara mladih”.
Prijave, kao i učešće u programu „Sportskih igara mladih”, potpuno je besplatno za sve mališane. Pobedničke ekipe i pojedinci takmičenja u svom gradu se plasiraju na državno finale, a najbolji predstavnici Srbije, pobednici državnog finala obezbeđuju sebi učešće na regionalnom finalu i besplatno letovanje u Splitu, gde će se družiti i takmičiti sa mališanima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.
Detaljne informacije o besplatnim programima za vreme letenjeg raspusta školske 2014/2015. godine u oblasti sporta možete preuzeti, u PDF formatu, na dnu strane.
Kontakt telefoni za eventualne pohvale i primedbe: 7157-463 i 7157-505 (oblast sporta).
http://www.detinjarije.com/tabela-besplatnih-programa-za-vreme-letnjeg-raspusta/

Нема коментара:

Постави коментар