четвртак, 10. април 2014.

ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ РАКОВИЦА

10. 4.2014.



Данас је у Центру за културу и образовање Раковица отворена изложба одабраних ликовних радова ученика раковичких основних школа и награђени најбољи ликовни и литерарни радови ликовно – литерарног конкурса за школску 2013/2014. годину.
Конкурс за избор најбољих ликовних и литерарних радова ученика раковичких основних школа, четврти по реду, одржан је под покровитељством Градске општине Раковица, организатори су Центар за културу и образовање Раковица, школа цртања и сликања „Гваш“, Књижевно друштво Раковица, а пуну сарадњу и подршку у припреми и реализацији ове манифестације пружиле су све основне раковичке школе. Гост догађаја био је песник Љубивоје Ршумовић.
Ове године, на конкурс је пристигло око 600 радова. Награде су додељене у две категорије, нижи разреди ( од првог до четвртог) и виши разреди ( од петог до осмог).
Из области ликовне уметности награђени су:
Владимир Јакшић 3/2, ОШ“Никола Тесла“, категорија нижих разреда, треће место
Маша Стојилковић 7/3, ОШ“Никола Тесла“, категорија виших разреда, треће место
Анита Теовановић 1/5, ОШ „Никола Тесла“, категорија нижих разреда, друго место
Никола Кечан 8/4, ОШ „Никола Тесла“, категорија виших разреда, друго место
Прво место у области ликовне уметности, у категорији нижих разреда, припало је Алекси Васиљевићу, ученику 3/3 ОШ „Никола Тесла“, док је прво место у категорији виших разреда припало ученицама 5/3 разреда ОШ „Ђура Јакшић“, Теодори Дамјанчевић и Милици Гавриловић.
Победник конкурса 3013/2014. године у области ликовне уметности је одељење 2/1 ОШ „Никола Тесла“, коме су додељени златник и диплома због оригиналности рада и јединственог приступа групном раду.
Из литерарне области награђени су:
Вања Павловић 3/5, ОШ „Иво Андрић“, категорија нижих разреда за поезију, треће место
Марко Узелац 4/5, ОШ „Иво Андрић“, категорија нижих разреда за прозу, треће место
Јована Максимовић 5/2, ОШ „Ђура Јакшић“, категорија виших разреда за поезију, трећа награда
Јана Дробњаковић 6/5, ОШ „Никола Тесла“, категорија виших разреда за поезију, трећа награда
Константин Рајковић 3/5 ОШ“Никола Тесла“, категорија нижих разреда за поезију, друго место
Филип Бакић 4/2 ОШ „Франце Прешерн“, категорија нижих разреда за прозу, друго место
Симона Петровић 7/1 ОШ Владимир Роловић, категорија виших разреда за поезију, друго место
Павле Петковић 7/5 ОШ „14. октобар“, категорија виших разреда за прозу, друго место
Прво место у литерарној области, у категорији нижих разреда за поезију, припало је Марти Стојковић из одељења 4/2 ОШ „Франце Прешерн“, док је за прозу првонаграђени ученик Лав Лукић из одељења 4/1 ОШ „Никола Тесла“.
У категорији старијих разреда, прво место за поезију припало је ученику Алекси Глушцу одељења 8/3 ОШ „никола Тесла“, док прву награду за прозу добија ученица Марија настановић из одељења 7/2 ОШ „Ђура Јакшић“
Награда и златник са ликом Светог Саве за литерарну област, припала је Лаву Лукићу, ученику 4/1 разреда ОШ „Никола Тесла“.
У групи млађег узраста, из области ликовне уметности, по одлуци жирија похвале су припале ученицима ОШ „Никола Тесла“: Милици Ђоковић 3/3, Јовани Мијајловић 2/3 и Виктору Рајхарду 1/5. У категорији старијих разреда, из области ликовне уметности похвале су припале следећим ученицима: Сања Чубрило 8/2 – ОШ „Никола Тесла“, Теодора Гргуровић 8/5 – ОШ „Иво Андрић“ и Теодора Дубљевић 6/2 – ОШ „Ђура Јакшић“.
Похвале за поезију, у категорији нижих разреда, примили су ученици: Тијана Пецикоза 4/3 – ОШ „Никола Тесла“, Лука Митић 3/2 – ОШ „Коста Абрашевић“ и Маријана Милевић 4/2 – ОШ „Франце Прешерн“.
Похвале за прозне радове, у категорији нижих разреда, примили су Теодора Глишић 2/2 – ОШ „Франце Прешерн“, Илија Дукић 2/4 – ОШ „Никола Тесла“ и Марко Хрњак 4/4 – ОШ „Владимир Роловић“.
Похвале за поезију, у категорији виших разреда, примили су Анђела Чоланић 5/4 – ОШ“ 14. октобар“, Немања Новаковић 5/2 – Ош „Ђура Јакшић“ и Ана Бјелошевић 7/4 – ОШ „Никола Тесла“.



 ТАТА И СИН( мама је учитељица и наравно никада не успева да присуствује успесима своје личне деце, већ само своје школске деце)

Нема коментара:

Постави коментар